Rusztikus
A téglának a széléből, illetve a lapjából készülő malter maradványos szeletek.
Klasszikus
A téglának a belső részéből készülnek. Felületük sima, egyenletes vastagságú.
Csiszolt
A rusztikus szeleteket drótkoronggal csiszolva tisztítjuk, így teljesen malter mentes szeleteket kapunk. Rusztikus felületük ugyanúgy megmarad, csak az sima és tiszta lesz.
Antikolt
A rusztikus szeleteket homokfújással tisztítjuk, így teljesen malter mentes szeleteket kapunk hasonlóan az előzőhöz, a felületük ugyanúgy tiszta lesz csak rücsis, illetve ahogy a lyukakat, repedéseket és zárványokat a homok érinti még rusztikusabbá teszi.
Négy oldalán vágott
Rusztikus és klasszikus szeletekből is készülnek. Minden éle vágva van, szemközti oldalai egyenlő hosszúságúak, sarkai derékszögűek.
Fél szeletek
A vágás és osztályozás során megsérült szeleteket visszavágjuk egyenlő hosszúságúra, így azok teljes értékű szeletek lesznek csak rövidebbek, hossza 14 cm.
Tégla kavics
A szeletként nem felhasználható darabokat koptatógépben forgatjuk. Ahogy egymáshoz dörzsölődnek egymást koptatják, élei lekerekednek, kavicsra hasonlító formára alakulnak. Átmérőjük átlagban 2-4 cm.
Felhasználási mennyiség
Megrendelésénél a szükséges mennyiséghez plusz 10%-ot ajánlunk megvásárolni, mivel a vágási veszteséget figyelembe véve erre a többletre szükség lesz ahhoz, hogy elegendő mennyiség álljon rendelkezésre a felülethez.