Információk

Rusztikus

A téglának a széléből, illetve a lapjából készülő malter maradványos szeletek.

Klasszikus

A téglának a belső részéből készülnek. Felületük sima, egyenletes vastagságú.

Csiszolt

A rusztikus szeleteket drótkoronggal csiszolva tisztítjuk, így teljesen malter mentes szeleteket kapunk. Rusztikus felületük ugyanúgy megmarad, csak az sima és tiszta lesz.

Antikolt

A rusztikus szeleteket homokfújással tisztítjuk, így teljesen malter mentes szeleteket kapunk hasonlóan az előzőhöz, a felületük ugyanúgy tiszta lesz csak rücsis, illetve ahogy a lyukakat, repedéseket és zárványokat a homok érinti még rusztikusabbá teszi.

Négy oldalán vágott

Rusztikus és klasszikus szeletekből is készülnek. Minden éle vágva van, szemközti oldalai egyenlő hosszúságúak, sarkai derékszögűek.

Fél szeletek

A vágás és osztályozás során megsérült szeleteket visszavágjuk egyenlő hosszúságúra, így azok teljes értékű szeletek lesznek csak rövidebbek, hossza 14 cm.

Tégla kavics

A szeletként nem felhasználható darabokat koptatógépben forgatjuk. Ahogy egymáshoz dörzsölődnek egymást koptatják, élei lekerekednek, kavicsra hasonlító formára alakulnak. Átmérőjük átlagban 2-4 cm.

Felhasználási mennyiség

Megrendelésénél a szükséges mennyiséghez plusz 10%-ot ajánlunk megvásárolni, mivel a vágási veszteséget figyelembe véve erre a többletre szükség lesz ahhoz, hogy elegendő mennyiség álljon rendelkezésre a felülethez.